Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejDzisiejsze danie to według Roberta Sowy kwintesencja polskiej kuchni. To, co w niej najlepszego, czyli kasza gryczana, borowiki, szalotka oraz aromatyczna kiełbasa jałowcowa z dodatkiem dopasowanych przypraw wypełnią wnętrze kapusty. Jeśli ktoś lubi gołąbki, na pewno spodoba mu się taka wersja.
Aromat i zapach nada potrawie ulubione zioło Roberta Sowy – majeranek, natomiast odrobinę pikanterii osiągniemy dzięki papryce ostrej. Ugotowaną wcześniej, a następnie blanszowaną w zimnej wodzie kapustę – włoską lub białą – faszerujemy pysznym nadzieniem i takie „zawiniątka” układamy w naczyniu żaroodpornym umieszczamy w piekarniku.
W programie prowadzący odpowiedział także na pytanie Pani Krystyny z Podkarpacia o to, jak przyrządzić kaszę gryczaną przed podaniem. Otóż produkt ten można podsmażyć bądź uprażyć, a esencjonalnym i treściwym dodatkiem może być cebula i boczek oraz wpływający na aromat liść laurowy i ziele angielskie. Kasza jest nie tylko smaczna i zdrowa, ale też bardzo inspirująca.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej