Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejChcecie przygotować sycące i treściwe danie dla swoich mężczyzn? Robert Sowa proponuje fasolę z grzybami i wiejską kiełbasą, która z pewnością zadowoli gusta najbardziej wymagających smakoszy. Zobaczcie przepis!
Aby przygotować to danie, potrzebujemy trzech głównych składników. Fasolę – wcześniej namoczoną w wodzie i ugotowaną, aby była miękka, grzyby – najlepiej boczniaka – dla smaku przysmażonego na patelni i doprawionego solą i pieprzem oraz wiejską kiełbasę – niezwykle aromatyczną i pyszną.
Taka potrawa będzie poniekąd bardziej wyszukaną alternatywą dla często przygotowywanej kiełbasy z patelni albo z wody. Dodatkowo jej smak zostanie wzmocniony cebulą, czosnkiem, musztardą i obowiązkowo dodanymi pomidorami pelati, które sprawią, że danie nabierze apetycznego wyglądu. Aby całość miała intensywny aromat należy dodać rozmaryn oraz majeranek – im bardziej rozetrzemy go w palcach, tym dokładniej potrawa nim przejdzie.
W tak prosty i szybki sposób można przygotować sycące i treściwe danie a’la myśliwskie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej