Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejChcecie przygotować sycące i treściwe danie dla swoich mężczyzn? Robert Sowa proponuje fasolę z grzybami i wiejską kiełbasą, która z pewnością zadowoli gusta najbardziej wymagających smakoszy. Zobaczcie przepis!
Aby przygotować to danie, potrzebujemy trzech głównych składników. Fasolę – wcześniej namoczoną w wodzie i ugotowaną, aby była miękka, grzyby – najlepiej boczniaka – dla smaku przysmażonego na patelni i doprawionego solą i pieprzem oraz wiejską kiełbasę – niezwykle aromatyczną i pyszną.
Taka potrawa będzie poniekąd bardziej wyszukaną alternatywą dla często przygotowywanej kiełbasy z patelni albo z wody. Dodatkowo jej smak zostanie wzmocniony cebulą, czosnkiem, musztardą i obowiązkowo dodanymi pomidorami pelati, które sprawią, że danie nabierze apetycznego wyglądu. Aby całość miała intensywny aromat należy dodać rozmaryn oraz majeranek – im bardziej rozetrzemy go w palcach, tym dokładniej potrawa nim przejdzie.
W tak prosty i szybki sposób można przygotować sycące i treściwe danie a’la myśliwskie.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej