Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejDzisiejsza propozycja od Roberta Sowy to pyszne i sycące danie dla całej rodziny. Tematem przewodnim będzie smakowita karkówka, która jest mięsem bardzo delikatnym i doskonałym jakościowo, jednakże poprzetykanym warstwami tłuszczu. Aby było miękkie i soczyste, wymaga odpowiedniego potraktowania.
Karkówka to jedno z ulubionych i najchętniej przyrządzanych mięs. Należy do najczęściej kupowanych mięs na grilla, jednakże zanim nadejdzie sezon na tę formę biesiadowania, proponujemy aromatyczną karkówkę duszoną. Smak zapewni użycie idealnie dobranych przypraw, którymi w tym wypadku będą Przyprawa do wieprzowiny wzmocniona bazylią i oregano. Jednak nawet najwspanialszy kawałek mięsa nie będzie smakował doskonale solo. Dlatego koniecznie do garnka dodajmy paprykę, pomidory pelati, czosnek oraz czarne oliwki. Serwujmy z ugotowaną kaszą jęczmienną pęczak.
Zobacz przepis i obejrzyj odcinek w serwisie DoradcaSmaku.pl
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej