Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejDelikatne mielone mięso indycze z urozmaicającymi smak dodatkami ucieszy każdego. Podane ze smakowitym sosem z pomidorów pelati zadowoli zarówno dzieci, jak i dorosłych. Potrawie nadamy śródziemnomorski akcent, dodając cierpkie oliwki zielone i czarne oraz posypując całość aromatycznym parmezanem.
Dla Roberta Sowy inspiracją do przygotowania tej potrawy była wyprawa na Sycylię. To tam skosztował dania, które zaważyło na kształcie dzisiejszej propozycji. Dopełnieniem aromatów królujących w sosie będą dobrane przyprawy: nie tylko przyprawa do indyka, papryka słodka mielona, bazylia, ale także oregano, nadające prawdziwie włoski charakter.
Uformowane i obtoczone w mące klopsiki smażymy na patelni i przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z wcześniej przygotowanym włoskim sosem. Całość posypaną parmezanem umieszczamy na 10 minut w piekarniku. Potem już tylko pięknie układamy na talerzu, dekorując danie odrobiną czegoś zielonego, na przykład natki pietruszki.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej