Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejNiejednokrotnie wakacje czy urlop w słonecznych miejscach przywołujemy w pamięci za pomocą smaków. Robert Sowa zakochał się w dorszu w hiszpańskich klimatach – podanym z bekonem, czosnkiem i suszonymi pomidorami. Połączenie może wydawać się niezwykle szalone, ale kulinarnie inspirujące!
Jedna z naszych użytkowniczek zapytała Roberta Sową o to jak odróżnić świeżą rybę od tej nie nadającej się do jedzenia. Jest wiele sposobów weryfikowania świeżości ryb, natomiast Robert Sowa polecił, że warto nacisnąć rybę palcem – jeśli filet wróci do swojego kształtu, to oznacza, że jest świeży.
Mając już wybraną rybę przechodzimy do przyrządzania naszego wakacyjnego wspomnienia. Olej z suszonych pomidorów doda smaku i koloru naszej potrawie. Z kolei do ryb idealnie nadawać się będzie pieprz cytrynowy. Żeby ryba była jeszcze bardziej soczysta warto podlewać ją marynatą podczas smażenia.
A Wy jakie macie kulinarne wspomnienia?
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej