Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejZnakomity pomysł na rodzinny obiad lub spotkanie w gronie osób, na których chcielibyście zrobić wrażenie. Proste składniki takie jak mięso wołowe czy kasza gryczana przyrządzamy z dodatkiem aromatycznych i intensywnych w smaku borowików i słodkiej cebuli. Mamy także sposób, jak kreatywnie wykorzystać zalewę z suszonych pomidorów i kaparów.
Marynatę do rozbitego mięsa wołowego stanowić będą zmieszane ze sobą: olej rzepakowy, przyprawa do wołowiny oraz delikatna musztarda stołowa. W ten sposób mięso przez godzinę leżakować będzie w niezwykłej kompozycji smaków i aromatów. Po obsmażeniu dusimy je do uzyskania pożądanej miękkości i kruchości. Kasza gryczana zmieszana zostanie z ugotowanymi, a następnie podsmażonymi borowikami, zeszkloną cebulą, olejem z suszonych pomidorów oraz odrobiną wołowego rosołu. Całość prezentuje się pięknie, podana w dwóch oddzielnych smakowicie parujących naczyniach, z dodatkiem świeżych zielonych kolorów.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej