Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejZnakomity pomysł na rodzinny obiad lub spotkanie w gronie osób, na których chcielibyście zrobić wrażenie. Proste składniki takie jak mięso wołowe czy kasza gryczana przyrządzamy z dodatkiem aromatycznych i intensywnych w smaku borowików i słodkiej cebuli. Mamy także sposób, jak kreatywnie wykorzystać zalewę z suszonych pomidorów i kaparów.
Marynatę do rozbitego mięsa wołowego stanowić będą zmieszane ze sobą: olej rzepakowy, przyprawa do wołowiny oraz delikatna musztarda stołowa. W ten sposób mięso przez godzinę leżakować będzie w niezwykłej kompozycji smaków i aromatów. Po obsmażeniu dusimy je do uzyskania pożądanej miękkości i kruchości. Kasza gryczana zmieszana zostanie z ugotowanymi, a następnie podsmażonymi borowikami, zeszkloną cebulą, olejem z suszonych pomidorów oraz odrobiną wołowego rosołu. Całość prezentuje się pięknie, podana w dwóch oddzielnych smakowicie parujących naczyniach, z dodatkiem świeżych zielonych kolorów.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej