Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejNa ekrany telewizorów w wiosennej ramówce powraca jeden z naszych najpopularniejszych programów - „Doradca Smaku”. Jednak czwarta edycja to nowa, odmieniona formuła i nowy prowadzący.
Nasz „Doradca Smaku” jako kulinarny program w TVN prowadzony do tej pory przez Michela Morana zyskał ogromną popularność, a emitowane ostatnio powtórki najciekawszych odcinków również gromadziły spore grono miłośników kulinariów przed telewizorami.
Dlatego też w nowej ramówce nie może zabraknąć tego formatu. Ciekawe przepisy przedstawione w lekkiej formie, sympatyczny prowadzący i ujęcia będą rozbudzać kulinarną wyobraźnię widzów na nowo. Tym razem Doradcą Smaku będzie Andrzej Polan, który gotuje bardzo smacznie, a jednocześnie prosto i ciekawie. Stara się, żeby jego dania nie były zwykłe. Szuka ciekawych połączeń smakowych, ale robi to w taki sposób, że dania nie są ani za trudne, ani zbyt wymyślne. Oglądając przepisy przygotowane przez Andrzeja Polana, można odnieść wrażenie, że sztuka kulinarna jest niezwykle prosta i każdy może być Doradcą Smaku, a nawet samym Andrzejem Polanem.
Co ugotuje Andrzej Polan?
To będzie debiut Andrzeja Polana w roli prowadzącego „Doradcę Smaku”, jednakże większość z Was już go doskonale zna. Wielokrotnie gotował w popularnych programach telewizyjnych, a także jest autorem unikatowej receptury „Mojego przepisu na soczystą karkówkę”.
Kim jest Andrzej Polan i jaką jakość wniesie do czwartego sezonu „Doradcy Smaku”?
Ze wszystkich kuchni świata najbardziej ceni sobie naszą rodzimą. Odnajduje w niej prawdziwe bogactwo smaków i kolorów, które rodzą się ze świeżych produktów najwyższej jakości. Leśne skarby w postaci na przykład borowików, wybór doskonałych mięs, ryby, makarony czy różne rodzaje kaszy stanowić będą treściwą podstawę dań, które przygotować możecie dla siebie i rodziny, ale także nie powstydzicie się, podając je przyjaciołom lub komuś, kogo serce dopiero pragniecie podbić. Kuchnia polska będzie jednak jedynie punktem wyjścia i inspiracją, a wiele przepisów prezentowanych w programie odwoływać się będzie do smaków świata. Przeplotą się tutaj nie tylko wpływy europejskie, ale także orientalne. Oglądając nowy sezon, znajdziecie codzienną inspirację i pomysł na zupę, danie główne czy deser. Jak mawia Andrzej Polan – do gotowania należy podchodzić z sercem. To klucz, który wyważa wszystkie drzwi. Jeśli będziecie lubili to, co robicie i wierzyli w kulinarny sukces, to na pewno przyrządzone potrawy będą smakowały. A celem programu jest tak pokazać przepisy, aby każdy mógł przygotować w łatwy sposób zaskakujące i pyszne danie. Wszystko według autorskiego pomysłu Doradcy Smaku, który z prostych produktów tworzy danie wykwintne i pięknie się prezentujące. Jaka jest jeszcze kuchnia Andrzeja Polana?
Emisja od 29 lutego, - od poniedziałku do czwartku - godz. 20:10, TVN.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej