Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPani Agnieszka uwielbia gotować. Pasję i zdolności w kierunku kulinariów przejawiała już w bardzo młodym wieku. Podążając za swoimi marzeniami, odbyła podróż do dalekich krajów, gdzie zgłębiła tajniki kuchni arabskiej i hinduskiej. Umiejętności coraz bardziej się rozwijały, by z czasem przybrać bardzo realny wymiar. Pani Agnieszka niedługo po powrocie przejęła funkcjonującą już w Kielcach „Jadłodajnię Bartosz”.
Miłość do kulinariów w przypadku Pani Agnieszki zaczęła coraz mocniej dominować w jej życiu. Kiedy tylko wróciła do kraju, znajomi zakochani w jej gotowaniu często namawiali ją do organizowania przyjęć, podczas których mogłaby testować pomysły i inspiracje przywiezione z dalekich krain. Dzięki temu rosło w niej przekonanie, że gotowanie to jej sposób na życie. Szybko skończyła kurs gastronomiczny, a następnie swoje umiejętności potwierdziła brawurowo zdanym egzaminem mistrzowskim. Wkrótce po tym nadarzyła się okazja, aby przejąć dobrze prosperującą „Jadłodajnię Bartosz”. Zamiast jednak podążać ku trendom i kierunkom, na których najlepiej się zna i które najbardziej kocha, postawiła na prowadzoną w nim dawniej kuchnię polską. W momencie przejęcia lokalu pomysł całkiem dobrze się sprawdzał. Z czasem jednak wyrosła w Kielcach spora konkurencja, która spowodowała, że lokal Pani Agnieszki stopniowo, lecz coraz bardziej widocznie tracił klientów. Największe zagrożenie przyszło z drugiej strony ulicy, gdzie otworzono bardzo podobny interes. Bezpośrednia konkurencja sprawiła, że „Jadłodajnia Bartosz” ostatecznie popadła w problemy finansowe. Właścicielka coraz bardziej traci serce do tego biznesu, szczególnie, że jest przemęczona – sama pełni funkcję szefa kuchni i dba o zaopatrzenie. Kłopotów jest wiele, a ona jest z tym wszystkim sama, dlatego postanawia wezwać ratunek – ekipę „Kuchennych rewolucji”. Czy sobie poradzą?
Odpowiedź poznacie już w czwartek, 5 maja, o godzinie 21.30, na antenie telewizji TVN. W oczekiwaniu koniecznie obejrzyjcie zwiastun odcinka.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej