Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejRestauracja, w której nic do siebie nie pasuje od wystroju, przez nazwę na daniach kończąc. Jak uporządkować ten chaos? Z pomocą przyjadą Kuchenne rewolucje i to już dziś o 21.30.
Właściciele zainwestowali bardzo dużo pieniędzy, żeby mógł powstać „Stary browar” – restauracja mieszcząca się w wiekowej świdnickiej kamienicy. W jej murach niegdyś mieścił się rzeczywisty browar, który funkcjonował tam przez ponad 50 lat. I wszystko było by dobrze, gdyby właściciele pozostali konsekwentni… Niestety zabrakło jej nie tylko w wystroju, który przypomina sielankowy krajobraz z białymi rustykalnymi krzesłami oraz delikatnymi kwiatkami w wazonikach, ale i w kuchni, która też jest zupełnie z innej bajki. Szefuje jej Włoch serwujący oczywiście dania włoskie, a wtóruje mu z kolei Polak, który stara się czasem przemycać coś od siebie, jak chociażby policzki wołowe, które ostatnio również można zamówić w „Starym browarze”. Tak duże rozbieżności muszą rzutować na całokształt. Efekt? Brak gości. Nadzieja jednak umiera ostatnia, dlatego z pomocą na horyzoncie pojawią się "Kuchenne rewolucje".
Więcej na >>DoradcaSmaku.pl<<
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej