Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejRzeszowska restauracja „Pablo Picasso” jest w prawdziwych tarapatach. Chociaż szanse na jej uratowanie wydają się marne, to jednak ekipa „Kuchennych rewolucji” podejmuje się wyzwania i chce ją uchronić przed bankructwem. Czy jest to jeszcze możliwe?
W idealnej rzeczywistości wydawać by się mogło, że wcale nie trzeba znać się na kulinarnej sztuce, aby prowadzić restaurację. Jednak życie bardzo szybko pokazuje, że prowadzenie restauracji to trudny kawałek chleba i znajomość chociaż elementarnej wiedzy gastronomicznej nie jest tutaj atutem, a koniecznością.
Przekonuje się o tym kucharz Paweł, właściciel restauracji „Pablo Picasso”, który pomimo wielkich aspiracji i ambicji nie potrafi sprawić, aby goście tłumnie odwiedzali lokal. W menu panuje prawdziwy chaos – część dań pochodzi z kuchni hiszpańskiej, meksykańskiej, ale nie brakuje też włoskich przysmaków. Natomiast sam restaurator stracił już całkiem zapał i chęć do prowadzenia biznesu i gotowania.
Czy warto jeszcze walczyć o klientów i starać się o dobrą renomę restauracji? Ekipa „Kuchennych rewolucji” podjęła się tego wyzwania, a efekt już w czwartek o 21.30 na antenie TVN.
Zapraszamy do oglądania!
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej