Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej„Kuchenne rewolucje" zagościły w Świdwinie. Restauracja Zamkowa, choć pięknie ulokowana, nie zachęcała do odwiedzania. Wnętrze w stylu późnych lat 70-tych, do tego brak własnych dań sprawiały, że restauracja świeciła pustkami.
Zmiany zaczęły się od koloru ścian na ciepły odcień żółtego koloru. Zmienił się rozkład stolików, dekoracje, a całość nabrała przytulnego charakteru. Jeszcze większa zmiana dotknęła kuchnię, dotąd opanowaną przez mrożonki, garmażerkę i dania z proszku. Pomysł na nowe menu był prosty, na stołach miało zagościć to, co najlepsze w regionie. Pojawiła się zupa krem z białych warzyw, kasza z gulaszem z dziczyzny jak na kuchnię staropolską, którą preferuje właścicielka jadłodajni, przystało. Można tu też zjeść polędwicę i kotlet mielony z dzika, a także kurczaka po żydowsku. Na deser serwuje się tu teraz kisiel wieloowocowy i tort naleśnikowy.
Tym razem „Kuchenne rewolucje" zakończyły się sukcesem.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej