Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNazwa "Darjan Brydż"? Coż, to i tak najmniejszy z problemów restauracji w Bystrzycy Kłodzkiej. Lokal, który już o piątej popołudniu jest zamknięty na głucho, wystrojem przypomina bardziej stołówkę szkolną niż zadymioną salę do brydża.
Darjan Brydż mógłby przygotowywać ekwipunek dla kosmonautów. Zupy z proszku, sosy z proszku, a nawet... wołowina z proszku. Jest tylko jeden problem, takie menu grozi kosmiczną... niestrawnością!
Magda Gessler zaprowadziła "niemiecki ład". Powróciła do korzeni tego miejsca, do jego historii. Tak powstał mix smaków czeskich, śląskich, niemieckich i polskich. Niegdyś, w przedwojennych czasach, była to restauracja Groenebaum, czyli Zielone Drzewo i do takiej nazwy powróciła Magda Gesller. Po zmianach w lokalu pojawiła się drewniana boazeria, ładne zasłony, obrusy i eleganckie lampy. To znacznie ociepliło jego wygląd. Magda zarządziła też zmiany w kuchni. W menu pojawiła się pieczona golonki na kwaszonej kapuście, szara kiełbasa i pstrąg z wody. Rewolucja się udala.
Zapraszamy do oglądania porgramu.
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej