Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzy polsko-niemieckiej granicy stoi „Szalotka”, czyli nieduża restauracja o prowansalskim wnętrzu. Lokalem zarządza energiczna i pełna pomysłów Marta, która chciała stworzyć tam oryginalne miejsce. Tak się jednak nie stało - problemów było coraz więcej, a gości ubywało. W związku z tym właścicielka postanowiła zaprosić do siebie znaną restauratorkę.
W „Szalotce” przede wszystkim brakuje klientów. Mimo że Marta staje na głowie, aby ich przyciągnąć, to niewiele z tego wychodzi. Próbowała już wszystkiego: kremu z zielonych szparagów, golonki z pierogami, ciasta francuskiego i sajgonek oraz urządzania chrzcin w wersji… hinduskiej. Niestety wymyślne menu nie przekonało mieszkańców Zgorzelca, a inspirowana Internetem i kulinarnymi programami właścicielka, musiała złożyć broń.
W tym wszystkim pogubili się też pracownicy, którzy, zamiast rozwijać swoje umiejętności, co chwilę uczyli się nowych kuchni i potraw. Zarzucali swojej szefowej chaos i brak organizacji. Według nich karta dań była złożona z przypadkowych i nieprzemyślanych potraw. W dodatku Marta wymagała od nich kreatywnego myślenia i poszukiwania nowych inspiracji, kucharze czuli się tym wszystkim wystarczająco przytłoczeni.
Złej sytuacji nie pomaga także relacja właścicielki z jej życiowym partnerem – Norbertem. Marta jest zmęczona jego krytyką i uwagami, które nie pozwalają jej swobodnie zarządzać restauracją.
Czy "Kuchenne rewolucje" będą w stanie odmienić sytuacją lokalu i przekuć ją na sukces? Finał rewolucji już w czwartek o godzinie 21.30 na antenie TVN. Zapraszamy!
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej