Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejProwadzenie własnej restauracji było marzeniem Piotra, który spełnił je dzięki zaangażowaniu i pomocy swojej siostry, Karoliny. Piotr z zawodu jest kucharzem, po szkole gastronomicznej, a doświadczenie w gastronomii zdobywał w wielu miejscach. Aby otworzyć własny lokal w centrum Sieradza zaciągnął kredyt, a także skorzystał z pomocy siostry oraz rodziców, którzy przekazali mu swoje oszczędności.
Piotr został szefem kuchni w swojej restauracji „Sielsko Anielsko”, chociaż spodziewał się, że na początku może być ciężko i zarobki nie będą satysfakcjonujące, to rzeczywistość okazała się gorsza niż zakładał w swoich wcześniejszych wyliczeniach. Okazało się, że klientów nie zachęcało nawet menu, ponieważ często rezygnowali z jedzenia na miejscu, chwilę po przeczytaniu karty. Piotr po miesiącach pod kreską zaczął tracić zapał i energię do pracy.
Piotrowi i Karolinie postanowiła pomóc przyjaciółka, która zajęła się reklamą restauracji w Internecie. Jej optymizm i wiara w poprawę sytuacji nie pomagały jednak szefowi kuchni. Zgodnie uznali, że w ich beznadziejnej sytuacji pomóc może tylko słynna restauratorka.
Czy uda się uratować upadającą restaurację? Czy znajdzie się sposób na przyciągnięcie klientów? O tym przekonacie się, oglądając "Kuchenne rewolucje" na antenie TVN w czwartek o godz. 21.30.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej