Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejTym razem ekipa „Kuchennych rewolucji” wyruszy do Mińska Mazowieckiego i restauracji „Makowianka”. Lokal znany i kojarzony miejscowej społeczności już od lat 70 trzy lata temu przeszedł gruntowną przemianę. Odbył się remont, zmienili się właściciele, dla których prowadzenie restauracji jest kolejnym biznesem. Czy aby odnieść sukces w gastronomii trzeba mieć doświadczenie w kulinariach i mieć świadomość oraz wiedzę na temat tego, co serwuje się gościom?
Lokal prowadzą Krzysztof i Marek, przyjaciele z dzieciństwa, a od kilku lat także partnerzy w biznesie. Prowadząc z powodzeniem firmę budowlaną, uznali, że pragną zaangażować się w kolejny interes – restaurację. Wyobrażali sobie, że zatrudniając wykwalifikowany zespół – kucharzy i kelnerki, będą mogli „odciąć” się od całej machiny związanej z prowadzeniem restauracji. Miała to być dla nich miła odmiana i miejsce, gdzie będą mogli zapraszać swoich znajomych. Szybko jednak okazało się, że idealny plan nie przebiega zgodnie z założeniami, a kondycja finansowa lokalu jest bardzo zła.
Postanowili zatem poprosić o pomoc „Kuchenne rewolucje”. Gdy ekipa przybywa na miejsce, szybko okazuje się, że gościom restauracji podawane są produkty wątpliwej jakości – mrożonki, a nawet ziemniaki paszowe. Dużym problemem okazuje się kompletny brak wiedzy mężczyzn na temat kuchni i gotowania. Czy możliwe jest, aby z takim podejściem udało się odniesienie sukcesu i stworzenie miejsca, gdzie ludzie będą chcieli się stołować i powracać? Zadanie, jakie stanęło przed „Kuchennymi rewolucjami”, nie jest łatwe, gdyż przyjdzie walczyć nie tylko z obecną koncepcją prowadzenia lokalu, ale też z przemianami mentalnymi. Czy to się uda? Przekonajcie się już dzisiaj na antenie TVN, o godz. 21.30.
Zapraszamy na zwiastun odcinka.
„Kuchenne Rewolucje" na antenie TVN co czwartek o 21.30.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej