Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejJadwiga przedwcześnie przeszła na emeryturę, ale nie wyobrażała sobie bezczynnego siedzenia w domu. Dlatego też wpadła na pomysł otworzenia baru "Niebo w gębie i na talerzu". Miało być tam serwowane domowe jedzenie. Jej życiowy partner, z pochodzenia Holender - Johan Paul, dla nie przeprowadził się do Polski. Wspólnie z Jadwigą zainwestował wszystkie swoje oszczędności w niewielki bar.
Jadwiga sama zaprojektowała wnętrze "Niebo w gębie i na talerzu", gdzie postawiła na kolory, które wprowadzają ją w dobry nastrój. W jaskrawej zieleni i pomarańczu są ściany, krzesła i stoliki, a także fototapeta i dodatki. W menu znajdują się tradycyjne potrawy - polski schabowy, filet z piersi kurczaka oraz rosół. Są także flaczki z kurzych żołądków, które Jadwiga wprowadziła do karty z myślą o Paulu, który nigdy tradycyjnych flaków nie jadł. Pomimo zaangażowania Jadwigi, lokal nie cieszy się powodzeniem. Niewielkie utargi ledwo pozwalają na pokrycie rachunków, o zyskach nie mówiąc. Do tego dochodzą jeszcze coraz bardziej napięte relacje z partnerem.
W takiej sytuacji pomóc może tylko znana restauratorka!
"Kuchenne rewolucje" w czwartek o 21.30 w TVN.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej