Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejNa Podlasiu leży mała miejscowość Brańsk, która znana jest ze swoich szczególnych walorów przyrodniczych, a także lokalnej kuchni, bazującej przede wszystkim na daniach z ziemniaka. To właśnie tam serwuje się pyszne kartacze, baby i kiszki ziemniaczane.
Restaurację „Quatro” otworzyła Dorota, która po tragicznej śmierci swojego męża musiała utrzymać siebie i swoje dzieci. Wcześniej nie myślała o własnym biznesie, zrobiła to dopiero wtedy, gdy zmusiła ją do tego trudna sytuacja. Mimo ogromu pracy, który Dorota włożyła w aranżację i wystrój wnętrza, prowadzenie knajpy, okazało się nie lada wyzwaniem. Restauracja Doroty właściwie nie obsługuje gości na co dzień, knajpę ratują jedynie imprezy okolicznościowe, czyli różnego rodzaju przyjęcia, np. z okazji chrzcin czy urodzin.
Dorocie w "Ouatro" pomaga jedynie córka i młode pracownice. Dziewczyny przyznają, że Dorota jest wymagającą, ale dobrą szefową, która gotowania uczyła się dopiero w swojej restauracji. Chociaż Dorota całkowicie poświęciła się pracy, w której spędza całe dnie, sytuacja finansowa lokalu wcale się nie poprawia. Nie wiadomo dlaczego, ale nikt nie potrafi docenić serwowanych tu dań, chociaż Dorota wykorzystuje tradycyjne przepisy i lokalne produkty. Ciągłe problemy nie pozwalają też Dorocie zapomnieć o śmierci męża w wypadku, na którego wsparcie wcześniej mogła liczyć.
Czy znanej restauratorce uda się ocalić restauracją i pomóc Dorocie? O tym przekonacie się w czwartek, oglądając "Kuchenne rewolucje" o godz. 21.30.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej