Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejRobert Sowa znów grilluje. Tym razem na ruszt powędrowały pikantne udka i żołądki z kurczaka serwowane z Sałatką z truskawek z pomidorami koktajlowymi i orzechami włoskimi. Ciekawość bierze górę? Nic prostszego - wystarczy wziąć grilla, zestaw niezbędnych przypraw i spędzić weekend na smakowitym grillowaniu.
Pikantne udka z kurczaka
Składniki dla 4 osób:
8 udek z kurczaka
1 opakowanie pikantnej Przyprawy do kurczaka Prymat
4 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki Musztardy delikatesowej Prymat
4 łyżeczki Chrzanu żurawinowego Smak
Przygotowanie:
Pikantną przyprawę do kurczaka połączyć z oliwą i musztardą, dokładnie wymieszać. Umyte, osuszone udka natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na minimum godzinę. Zamarynowane udka ułożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować po ok. 30-40 minut z każdej strony, aby mięso miało równomierny złocisty kolor. Pikantne udka z kurczaka podawać z chrzanem żurawinowym.
Sałatka z truskawek z pomidorami koktajlowymi i orzechami włoskimi
Składniki dla 4 osób:
8 pokrojonych w ćwiartki świeżych truskawek
8 pokrojonych na pół pomidorów koktajlowych
4 pokrojone w plastry Patisony marynowane Smak
1 pęczek natki pietruszki
1 pęczek rukoli
2 łyżki prażonych orzechów włoskich
1 opakowanie Sosu sałatkowego polskiego Prymat przygotowanego zgodnie z opisem na
opakowaniu.
Przygotowanie:
Rukolę umyć, osuszyć i ułożyć na półmisku. Na sałacie umieścić pomidory, patisony i truskawki. Tak przygotowaną sałatkę skropić sosem sałatkowym polskim. Całość posypać prażonymi orzechami włoskimi i świeżo siekaną natką pietruszki.
Grillowane pikantne żołądki z kurczaka
Składniki dla 4 osób:
20 ugotowanych do miękkości żołądków z kurczaka
8 łyżek Marynaty płynnej pikantnej Prymat
1 słoik (300 g) Ogóreczków konserwowych Smak
Przygotowanie:
Ugotowane i ostudzone żołądki włożyć do miski, zalać pikantną marynatą, wymieszać i odstawić do lodówki na 30 minut. Tak przygotowane żołądki nabić na szpadki do szaszłyków po 5 sztuk na każdą i grillować na rozgrzanym ruszcie po 10 minut z każdej strony. Podawać z mini ogóreczkami konserwowymi.
Relacja z dzisiejszego spotkania dostępna jest na stronie Dzień Dobry TVN.
Źródło: Dzień Dobry TVN | Autor: Redakcja Dzień Dobry TVN
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej