Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej"Cykada" to restauracja w Chlastawie, niewielkiej wsi w województwie lubuskim. Na pomysł otwarcia własnego lokalu gastronomicznego pani Terasa wpadła podczas organizacji wesela swojego syna. Wówczas odkryła, że w najbliższej okolicy brakuje odpowiedniego miejsca, w którym mogłyby się odbywać tego typu uroczystości.
W taki sposób przy głównym skrzyżowaniu Chlastawy powstała okazała „Cykada”. Zewnątrz przypomina karczmę, jednak w środku jest zdecydowanie bardziej elegancka. Być może to właśnie wystylizowane wnętrze zniechęciło okolicznych mieszkańców do odwiedzania restauracji. Za to w weekendy Pani Teresa nie mogła narzekać na brak wesel, komunii, chrzcin czy innych uroczystości, które regularnie odbywały się w "Cykadzie". Mimo licznych imprez okolicznościowych właścicielce trudno było utrzymać tak dużą restaurację i liczny personel.
Załoga restauracji notorycznie czuła się przepracowana. Większość pracowników nie ma w tygodniu ani jednego dnia wolnego i narzeka, że od dawna nie mogli spędzić weekendu poza "Cykadą". Sytuacja jest tak zła, że pani Teresa o pomoc poprosiła słynną restauratorkę. Z okazji jej przyjazdu przygotowała nawet specjalne "przedstawienie".
Czy "Kuchenne rewolucje" zakończą się powodzeniem? Czy znana restauratorka odkryje prawdę, którą zataiła właścicielka? Czy upadającą restaurację uda się uratować? O tym przekonacie się, oglądając finał sezonu "Kuchennych rewolucji" o 21.30 na antenie TVN!
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej