Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejW kuchni amerykańskiej często łączy się mięso z owocami. W tym odcinku programu "Doradca Smaku" zobaczycie właśnie taki przepis pochodzący z kuchni amerykańskiej.
Zamarynowany udziec indyka został upieczony z kandyzowanymi owocami: ananasem, mango, owocami goji i imbirem. Do tego chef Robert Sowa zaproponował podanie sałatki z ogórka, mango i nasion granatu, która dzięki liściom mięty ma niezwykle orzeźwiający smak. Jeśli lubicie połączenie mięsa z owocami, koniecznie wypróbujcie ten przepis.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej