Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejKuchnia turecka słynie z pieczonych mięs. Tym razem łopatka jagnięca. jesteście ciekawi, jak ja przyrządzić?
Chef Robert Sowa proponuje jagnięcinę zamarynować w maślance, rozmarynie, musztardzie i czosnku. Potem upiec i podać z orzeźwiającym dipem z warzyw: rzodkiewki, pomidorów oraz ogórka. Jeśli chcecie zmierzyć się z kuchnią turecką, klikajcie po PRZEPIS.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej