Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejPierwszy odcinek kolejnego, jedenastego sezonu programu "Doradca Smaku" otwiera kuchnia chińska i przepis na kurczaka w pięciu smakach. To danie uwielbiają chyba wszyscy, dlatego koniecznie oglądajcie ten odcinek!
Zobaczcie, że tę pyszną potrawę można samemu przyrządzić w domu. Kuchnia chińska to oprócz mięsa, duże ilości świeżych warzyw i grzybów. W tym przepisie Robert Sowa potrawie proponuje kolorową paprykę, por, czosnek, grzybki shimeji, a całość zaleca doprawić zmiażdżonym, pachnącym i lekko pikantnym zielonym pieprzem, dzięki czemu danie zyska ciekawy smak i aromat.
Klikajcie po PRZEPIS na kurczaka w pięciu smakach.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej