Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejKurczak tikka masala – aromatyczne mięso w sosie pomidorowo-śmietankowym. Danie kojarzone z kuchnią indyjską - i słusznie, bo stamtąd zaczerpnięto inspiracje, jednak pochodzące z … Wielkiej Brytanii.
Tikka masala to marynowane mięso kurczaka, duszone w pomidorowym sosie, złagodzonym śmietanką. Do tego szczypta indyjskich przypraw i garść świeżej kolendry. Chef Robert Sowa proponuje podawać to danie z chlebkami naan i dipem śmietanowym z kolendrą. Jeśli macie ochotę zmierzyć się z kuchnią indyjską, klikajcie po PRZEPIS i działajcie.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej