Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWczoraj w Doradcy Smaku poznaliśmy przepis na kurczaka duszonego z figami, czyli danie kuchni francuskiej.
Danie nieoczywiste, bo tym razem kurczak jest w wydaniu na słodko. Figi, daktyle, rodzynki i migdały nadają mu charakterystyczny, słodki smak. Nie zapominajmy oczywiście o przyprawach, które stanowią klucz do wydobycia z naszej potrawy odpowiedniego smaku i aromatu.
Pełną listę składników znajdziesz w PRZEPISIE NA KURCZAKA DUSZONEGO Z FIGAMI.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej