Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejKulebiak z kiszoną kapustą i suszonymi grzybami podawany z sosem z kwaśniej śmietany to tradycyjne danie kuchni rosyjskiej.
Najczęściej przyrządzany jest w cieście drożdżowym, jednak ciasto francuskie, dzięki zawartości masła, sprawdza się w tym daniu jeszcze lepiej. Sos z kwaśnej śmietany i świeżego szczypiorku będzie idealnym dipem dla tej ciepłej przekąski.
Powtórkę odcinka oraz dokładny przepis na rosyjski kulebiak znajdziecie -> TUTAJ <-.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej