Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejKuchnia włoska lubi powracać do Doradcy Smaku ze swoimi zróżnicowanymi, a zarazem szybkimi i łatwymi w przygotowaniu potrawami. Tym razem jest to zupa-krem z cukinii z włoską bruschettą w roli dodatku.
Robert Sowa pokazał, że taką aromatyczną zupę możecie przygotować naprawdę szybko i przy użyciu zaledwie garści łatwo dostępnych składników. Oprócz cukinii są to nierozłączne czosnek i cebula, ziemniaki, bulion warzywny lub rosół z kury oraz śmietanka. Aby jednak z takiej lekkiej zupy zrobić kompletne danie, koniecznie przygotujcie bruschettę, czyli włoskie grzanki z pokrojonego chleba albo bułki posmarowane pyszną śmietankową pastą z kaparami, suszonymi pomidorami i orzeszkami pinii.
Kompletny przepis na krem z cukinii z włoskimi grzankami znajdziecie -> TUTAJ <-.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej