Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejTa pyszna propozycja to połączenie kuchni węgierskiej z polskimi akcentami. Zobaczycie, jak przygotować aromatyczną zupę węgierską "na kaca".
Bazą zupy węgierskiej jest wywar na boczku, włoszczyźnie i rosole drobiowym, a kluczowe składniki w tym daniu to kiełbasa i papryka, czyli nieodzowne elementy kuchni węgierskiej. Polskim akcentem jest kapusta kiszona, która nadaje daniu odpowiedniej kwasowości. Całość zupy dopełnia kleks ze śmietany i natka pietruszki.
Przepis na węgierską zupę znajdziecie TUTAJ.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej