Zachowaj smak lata na dłużej – przygotuj domowe przetwory
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejDrugi odcinek programu to danie inspirowane egzotyczną dla nas kuchnią indyjską. Sprawdźcie sami, jakie to pyszne!
Robert Sowa przygotował danie inspirowane kuchnią indyjską. To wegetariańska zupa krem z ciecierzycy z grzankami i pestkami dyni. Orientalnej nuty dodaje zupie kmin rzymski, a pikantności ̶ oliwa z chili. Warto pamiętać też o aromatycznych listkach kolendry!
Przepis z programu znajduje się TUTAJ.
Czy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcejSól to podstawowa przyprawa, której nie może zabraknąć w żadnej kuchni. Przeczytaj i sprawdź nasze porównanie soli himalajskiej i zwykłej soli kamiennej.
czytaj więcejMarka Prymat już po raz 10 jest sponsorem Biegu Kobiet organizowanego w Jastrzębiu-Zdroju. Cieszymy się, że możemy wspierać tak wyjątkowe inicjatywy od samego początku ich istnienia!
czytaj więcej