Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejBazą solianki rosyjskiej jest wywar mięsny, grzybowy lub rybny. Ta zupa łączy w sobie różne smaki: słony, ostry, słodki i kwaśny. Jest to pożywne, gęste i aromatyczne danie jednogarnkowe.
W przepisie, który przygotował Robert Sowa znajdziecie ogórki kiszone, kapary, oliwki, mięso, cebulę, boczek i pieczarki. Zupa jest zabielana kwaśną śmietaną i podawana z plastrami cytryny i świeżą natką pietruszki. Solianka jest zupą ratunkową – stawia na nogi po szampańskiej zabawie.
Przepis na soliankę rosyjską znajdziecie tutaj.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej