Weź udział w konkursie TOP POLSKI SMAK!
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejKuchnia turecka kojarzy nam się przede wszystkim z kebabem i pieczoną jagnięciną. Jednak tym razem zobaczycie przepis na racuszki z cukinii (tur. mücver).
Jest to pyszna propozycja na jarski obiad lub kolację. Takie racuszki z cukinii mogą być samodzielnym daniem albo można je podać jako dodatek do ryb i mięs. Można je podawać z mocno schłodzoną sałatką z pomidorów, cebuli, sera feta oraz świeżych i aromatycznych ziół. Pysznym dodatkiem do tego dania są chrupiące orzeszki pinii.
Zapraszamy po przepis!
Nowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcej