Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejQuiche to typowe danie kuchni francuskiej, które znane jest na całym świecie w postaci różnego rodzaju tart.
Francuzi uwielbiają quiche lorraine i najczęściej konsumują go w drodze do pracy. To popularne danie można przygotować na wiele sposobów. W tym odcinku Robert Sowa wykorzystał między innymi: podsmażony na maśle boczek, jajka, starty żółty ser, karczochy, i cebulę. Dodatkiem jest sałatka z rukoli i koktajlowych pomidorków. Oczywiście nie mogło również zabraknąć czarnych oliwek i kaparów.
Przepis na to danie znajdziecie TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej