Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejPolędwica w sosie sojowym z kapustą pak choi to kolejne, bardzo popularne danie kuchni azjatyckiej. Potrawa nie jest trudna w przygotowaniu, ale trzeba pamiętać o kilku przydatnych trikach.
W tym przepisie została wykorzystana polędwica wieprzowa, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zastąpić ją polędwicą wołową lub kurczakiem. Charakterystyczny smak i aromat zapewniają: zielony pieprz, czarnuszka, papryczki chili oraz marynowany imbir. Więcej szczegółów i dokładną listę składników znajdziecie na stronie PRZEPISU.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej