Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejPyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej zostało przygotowane w w programie "Doradca Smaku" przez Roberta Sowę.
Pieczona pierś gęsi z suszonymi owocami to danie pochodzące z kuchni staropolskiej. Mięso zostało zamarynowane w miodzie, musztardzie i nalewce z czarnego bzu. Do piersi z gęsi, Robert Sowa przygotował suszone śliwki, morele i żurawinę. W tym daniu ważne są przyprawy: zioła kuchni polskiej i owoc jałowca. Gęsinie towarzyszą pieczone i karmelizowane kawałki buraka.
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej