Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejKuchnia francuska słynie z aromatycznych i bogatych w smak dań. Klasyczną potrawą, w której bazę stanowi sos z masła i czerwonego wina, jest coq au vin.
Wersja, którą przygotował Robert Sowa nie zawiera mięsa koguta, lecz kurczaka. Mięso jest marynowane, potem duszone z boczkiem, pieczarkami i cebulą na maśle i w czerwonym winie. Daniu towarzyszy chrupiąca bagietka z masłem pietruszkowym. Składniki i sposób przyrządzenia tej potrawy znajdziecie pod tym linkiem.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej