XXI sezon Doradcy Smaku rusza 2 września!
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejTym razem w kuchni "Doradcy Smaku" zagościła kuchnia pakistańska. Chef Robert Sowa przygotował bardzo popularny w tej części świata gulasz nihari z wołowiny.
Pakistańczycy do przygotowania tego dania najczęściej używają pręgi wołowej. Robert Sowa wykorzystał jeszcze smaczniejszą polędwicę, ale wybór mięsa zależy od indywidualnych preferencji. Bardzo ważna jest natomiast nihari masala, czyli mieszanka imbiru, ostrej papryki, grubo mielonego czarnego pieprzu, kardamonu, gałki muszkatołowej, kminu rzymskiego i kilku innych przypraw. To właśnie dzięki tej mieszance pakistański gulasz ma swój charakterystyczny smak. Dokładną listę składników znajdziecie w PRZEPISIE.
Nowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcejCzy można zachować smak lata na dłużej? Oczywiście! Pozwalają na to domowe przetwory.
czytaj więcej