Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejUkraiński barszcz to danie, które pochodzi z Ukrainy, ale często pojawia się także na naszych talerzach. Zupa ta jest nie tylko zdrowa, ale też treściowa i wyjątkowa w smaku.
W przepisie Roberta Sowy oprócz czerwonych buraków znalazły się także: biała fasola, krojone pomidory pelati, włoska kapusta, starte na tarce ziemniaki, korzeń pietruszki i wiele innych składników. Do smaku został dodany: pieprz ziołowy oraz oczywiście ziele angielskie i liście laurowe. Więcej szczegółów i dokładną listę składników znajdziecie TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej