Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNa polskich stołach od lat króluje sałatka jarzynowa z ziemniakami, groszkiem, korniszonem i jajkiem. Konkurencja jest niewielka, ale ziemniaczana sałatka może posmakować fanom sałatki jarzynowej.
Sekretem jest dobór dobrej jakości składników. Ugotowane ziemniaki i paprykę mieszamy z suszonymi pomidorami i anchois, których intensywny smak podkreśli smak sałatki. Musztarda miodowa doda jej lekkiej słodyczy.
Z racji tego, że anchois jest bardzo słonym składnikiem, nie należy już dodawać do sałatki soli. Idealnie smak sałatki uzupełni jednak papryka wędzona i kmin rzymski z pieprzem.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej