Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejKaczka nie często ląduje na polskich stołach, jest zdecydowanie trudniej dostępna niż kurczak czy indyk. Warto jednak poszukać dobrej jakości mięsa z kaczki, bo naprawdę świetnie smakuje.
Zarówno piersi z kaczki, jak i udka mają ciekawy smak. Warto spróbować zamarynować je w intensywnych przyprawach - Michel Moran przygotował je w lekko azjatyckim twiście. Sos sojowy, imbir mielony, lekko karmelizujący cukier i papryka ostra idealnie podkreślą smak mięsa. To już ostatni odcinek ósmego sezonu programu "Doradca Smaku".
PRZEPIS W CAŁOŚCI ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej