Dwie nowości w duchu ulubionych dań obiadowych Polaków
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejLekkie, delikatne i pachnące krewetki – dziś przysmak dla miłośników potraw słodko-kwaśnych. Będzie bardzo aromatycznie!
Jeśli kochacie słodko-kwaśne smaki to dzisiejszy przepis będzie strzałem w dziesiątkę. Uwielbiam krewetki, a tym bardziej w takim wydaniu :). Przygotowując przepis pamiętajcie, by porządnie rozgrzać patelnię zarówno do smażenia warzyw, jak i krewetek. Nutę słodkości i kwaskowatości otrzymamy z połączenia octu balsamicznego z cukrem, który na naszej patelni lekko się skarmelizuje. Pamiętajmy też o odpowiednim doborze przypraw. Do tego dania zdecydowanie polecam kolędę, imbir i kardamon – wszystkie mają lekko cytrynowy smak i zapach, więc będą się doskonale uzupełniać i przenikać z smakiem smażonych krewetek.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Zapoznaj się z nowymi produktami marki Prymat: przyprawą do zupy pomidorowej oraz przyprawą do sosu po bolońsku.
czytaj więcejDowiedz się, jak przygotować domowe masło czosnkowe z dodatkiem naszej aromatycznej nowości: Przyprawy do masła Prymat! Podpowiemy również, do jakich dań sprawdzi się idealnie.
czytaj więcejSprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcej