Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejSzybka i wyrazista w smaku pasta rybna. Wyjątkowo smaczna propozycja na niebanalne śniadanie czy kolację.
Często mamy problem z tym, co wrzucić na kanapkę. Dziś z pomocą przychodzi Michel Moran proponując wyjątkowo smaczną wariację rillettes z łososiem wędzonym i pieczonym. Choć klasyczne francuskie rillettes wygląda i smakuje nieco inaczej, to rillettes z łososia w dalszym ciągu pozostaje nie tylko świetną przekąska, ale i idealną alternatywa dla śniadania czy kolacji. Dominujący w paście smak łososia dopełni dodatek koperku, który idealnie komponuje się z rybami, a z łososiem w szczególności. Przygotowując nasze rybne rillettes możemy dodać odrobinę śmietany, która dodatkowo zmiękczy pastę nadając jej aksamitną strukturę. Tosty, na których wyląduje rillettes z łososia polecam przygotować bez tłuszczu na patelni – w końcu mają być absolutnie chrupiące!
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej