Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejMusaka czy lazania? Musaka to taka grecka wersja włoskiej lazanii - zamiast makaronu typu lasagne, poszczególne warstwy przekładane są... bakłażanami! A w dzisiejszym odcinku programu "Doradca Smaku" przenosimy się do Grecji i tradycyjnej kuchni greckiej. Michel Moran proponuje swoją wersję Musaki. Skusicie się?
Mięsno-warzywne zapiekanki mają długą historię w kuchni basenu Morza Śródziemnego i Czarnego. Różne wersje znajdziemy we Włoszech, w Grecji, Turcji , Bułgarii czy Serbii i Macedonii. Najpopularniejszą wersją jaką znamy w Europie jest Grecka Musaka złożona z bakłażanów, mielonego mięsa jagnięcego i pomidorów.
Michel dołożył coś od siebie. Sprawdźcie przepis na Musakę po Michelsku.
Oglądajcie "Doradcę Smaku" codziennie od poniedziałku do czwartku o godz. 20.10 na antenie TVN.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej