Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejPolska wariacja na temat tradycyjnej włoskiej potrawy – ossobuco. Idealna na rodzinny obiad. Pełna aromatów, soczysta i dobrze doprawiona.
Ossobuco to danie, które ma włoski rodowód. Oryginalny smak tego mediolańskiego przysmaku opiera się na prostych składnikach, które razem jednak dają niesamowity efekt. Ossobuco to inaczej gicz cielęca z kością, duszona w warzywach i białym winie. Najczęściej podaje się je z szafranowym ryżem. Jeśli jeszcze nie próbowaliście tego dania, to już najwyższa pora!
Michel Moran przygotował polską wersję tego włoskiego dania. Sekretem dobrego smaku jest odpowiednia kompozycja przypraw. Do Giczy cielęcej duszonej w warzywach warto dorzucić kilka listków liścia laurowego. A jeśli liść laurowy to i tymianek – idealne połączenie, które wchodzi m.in. w skład klasycznego bouquet garni.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej