Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCynaderki, cynaderki - tajemniczo brzmią, a co się kryje pod tą nazwą? To po prostu nerki, w tym przepisie - cielęce. Niektórzy zarzekają się, że nie wezmą ich do ust, choć niegdyś były uwielbiane i często przygotowywane w kuchni.
Ze względu na swoją specyfikę smakową i zapachową muszą przejść dokładną obróbkę. Trzeba je dokładnie oczyścić, moczyć w wodzie i długo obgotowywać. Następnie powinny być pokrojone na małe kawałki - jak na gulasz, a twarde części powinny być wycięte.
Pomimo swojej pracochłonności, danie jest przepyszne, a niektórzy uważają nerki za najlepsze z podrobów. Spróbujecie?
PRZEPIS Z PROGRAMU ZNAJDUJE SIĘ TUTAJ.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej