Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejCeviche to pochodząca z Ameryki Południowej, bardzo oryginalna dla naszej strefy klimatycznej potrawa, przyrządzana z surowej ryby, marynowanej wcześniej w soku z cytrusów. Najczęściej przygotowuje je się z łososia, jednak tym razem Michel Moran postawił na okonia morskiego, który idealnie nadaje się jako składnik główny tej egotycznej przystawki.
Przygotowanie ceviche należy zacząć od wyboru świeżej, dobrej jakości ryby. Powinniśmy sprawdzić, czy nie ma mętnych oczu i czy skrzela są odpowiednio ukrwione. Rybę dobrze jest pokroić na równe kawałki, dzięki czemu białko zetnie się równomiernie we wszystkich kawałkach w momencie zetknięcia się z sokiem z limonki. Nie można zapomnieć też o pozostałych dodatkach, które idealnie dopełnią smak tego dania.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej