Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCeviche to pochodząca z Ameryki Południowej, bardzo oryginalna dla naszej strefy klimatycznej potrawa, przyrządzana z surowej ryby, marynowanej wcześniej w soku z cytrusów. Najczęściej przygotowuje je się z łososia, jednak tym razem Michel Moran postawił na okonia morskiego, który idealnie nadaje się jako składnik główny tej egotycznej przystawki.
Przygotowanie ceviche należy zacząć od wyboru świeżej, dobrej jakości ryby. Powinniśmy sprawdzić, czy nie ma mętnych oczu i czy skrzela są odpowiednio ukrwione. Rybę dobrze jest pokroić na równe kawałki, dzięki czemu białko zetnie się równomiernie we wszystkich kawałkach w momencie zetknięcia się z sokiem z limonki. Nie można zapomnieć też o pozostałych dodatkach, które idealnie dopełnią smak tego dania.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej