Co na śniadanie? Prymat!
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejCarpaccio najczęściej kojarzy się z cienko pokrojonym mięsem wołowym. Na fali popularności carpaccio powstały różne jego wersje - carpaccio z ryb, warzyw i owoców, ale także z różnego rodzaju mięs.
Historia potrawy sięga lat 50. XX wieku, kiedy hrabina Mocenigo poinformowała właściciela lokalu o tym, że lekarz kazał jej jeść jedynie surowe mięso. Właściciel baru przygotował potrawę z surowych płatów mięsa, nazywając je nazwiskiem malarza Carpaccio, z którym kojarzyła mu się potrawa.
PRZEPIS ZNAJDZIECIE TUTAJ.
Poznaj serię śniadaniowych przypraw, która odmieni Twoje poranki!
czytaj więcejNowy sezon Doradcy Smaku od poniedziałku do piątku o godzinie 20:00 w TVN!
czytaj więcejKońcówka wakacji to doskonały moment, aby zadbać o smakowite zapasy na chłodniejsze miesiące.
czytaj więcej