Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejNazwa gatunkowa ryby, którą przyrządza Michel Moran to sandacz pospolity. Brzmi zwyczajnie? Może i tak, ale gwarantuję Wam, że smakuje naprawdę niepospolicie!
Sandacz charakteryzuje się bardzo delikatnym, chudym mięsem. Nie przez przypadek cieszy się tak ogromną popularnością w naszej kuchni. Jest też cennym źródłem kwasów omega-3 i białka. Wielkiej oryginalności daniu dodaje chutney, czyli warzywny, słodko-ostro-kwaśny sos dodany do dania. Michel Moran sam wspomina – często dodatkiem do ryby są ziemniaki, oczywiście, są bardzo smaczne, ale może warto urozmaicić naszą kuchnię? Zobaczcie, jak przyrządzić to wyjątkowe danie! Zapraszamy do oglądania Doradcy Smaku w telewizji TVN!
Przepis znajduje się TUTAJ.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej