Jak przygotować mięso na grilla?
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejDzisiaj Michel Moran postanowił zaskoczyć nas naprawdę ciekawym daniem. Jak sam mówi, czasem żeby urozmaicić jakąś potrawę, wystarcza jeden oryginalny składnik. Dziś wybrał figi! I to nie te w najbardziej popularnej postaci, czyli suszone, ale świeże!
Figi są produktem nie aż tak popularnym w naszej kuchni, a jednak o bardzo wszechstronnym użyciu. Przede wszystkim nadają się do potraw i na słono, i na słodko. Nic więc dziwnego, że to rewelacyjny pomysł na składnik do sałatki. Po lekkiej obróbce termicznej stają się łatwiejsze w jedzeniu. Na figach jednak nie koniec. Kolejny interesujący dodatek to grillowane krążki serowe, do tego wszystkiego sos, a jako dodatek do popijania – koktajl z ogórka i maślanki z dodatkiem koperku i czosnku. Michel Moran czaruje w kuchni, a jego dania zaskakują i zachwycają. Zachęcamy do śledzenia odcinków!
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Sprawdź, jakie produkty Prymat musisz mieć pod ręką szykując pyszne dania z grilla.
czytaj więcejCzy sos do sałatki ma znaczenie? Jak zrobić pyszny sos sałatkowy? I który sos będzie pasował do sałatki z kurczakiem, a który najlepiej podkreśli smak mizerii?
czytaj więcejWielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcej