Potrawy na śniadanie wielkanocne – 8 tradycyjnych przepisów
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejCzy przepis na kurczaka może być jeszcze oryginalny? Jeśli myślicie, że przygotowaliście go na wszystkie możliwe sposoby, to musicie zobaczyć ten przepis.
Największym błędem, jaki można popełnić przygotowując kurczaka, to przesuszenie mięsa. O zgrozo wciąż jednak często się to zdarza. Jeśli więc chcesz ustrzec się tego niewybaczalnego błędu, podsmaż wpierw krótko piersi kurczaka, a następnie włóż je do piekarnika. Zamkniesz w ten sposób całą soczystość wewnątrz mięsa.
To jednak dopiero połowa sukcesu. Aby danie zyskało na nowoczesności, sięgamy po karczochy i groszek cukrowy. To nietypowe połączenie smaków da naprawdę ciekawy efekt. Dorzucimy jeszcze pieczarki i szalotkę i podsmażmy na maśle, które nada wspaniałego kremowego smaku składnikom.
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Wielkanoc to święta obfitości i odrodzenia. Po zimie i poście szykujemy kolorowy wielkanocny stół, którego aromaty i smaki mają pobudzić nasz apetyt na życie.
czytaj więcejNowy konkurs dla użytkowników serwisu Doradca Smaku i fanów Prymat! Sprawdź szczegóły
czytaj więcejTej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcej