Napoje rozgrzewające z przyprawami Prymat
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejUwielbiana w Polsce kapusta pojawiła się na talerzu w towarzystwie polędwiczki wieprzowej. Oryginalności dodały jej pomarańcze gotowane w winie i miodzie. Jak to wszystko razem pachnie!
Niby klasyka, a jednak przełamana odrobiną „szaleństwa”. Takie nietypowe połączenia mogą przypaść do gustu, dlatego pomarańcze to doskonały pomysł. A jeśli pomarańcze to i imbir, który doskonale podkreśli smak tego owocu. W połączeniu z mięsem da nam ostry i zdecydowany smak. Nim jednak połączą się z mięsem, najpierw będziemy je gotować w miodzie, occie winnym i czerwonym, wytrawny winie. Musicie wypróbować ten sposób.
Osobną sprawą jest przygotowanie kapusty. Pasuje do niej tymianek, który jest bardzo często używany w kuchni francuskiej. Samą kapustę należy pokroić bardzo cieniutko metodą julienne. Tak pokrojona będzie nie tylko dobrze prezentować się na talerzu, ale i będzie o wiele bardziej smakować.
Przepis znajdziecie TUTAJ.
Tej zimy postaw na aromatyczne propozycje, które nie dość, że zachwycą Cię swoim korzennym, wyrazistym smakiem, to sprawią, że nawet najmroźniejszy dzień okaże się znacznie cieplejszy!
czytaj więcejPrzyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcej