Sztuka mielenia przypraw
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejGęsina, choć nieco zapomniana, wpisuje się w polską tradycję kulinarną. Jest doskonałą alternatywą dla popularnego i często przyrządzanego w naszych domach kurczaka. Jestem pewien, że pieczona pierś z gęsi z dodatkiem aromatycznej czerwonej kapusty na pewno zachwyci Wasze podniebienia.
Niestety gęś rzadko pojawia się na polskich stołach, a jeśli już się na nich pojawia jest niekwestionowanym rarytasem. Odpowiednio przyprawiona spełnia oczekiwania najbardziej wymagających smakoszy. Michel Moran poleca przepis, który bez problemu powtórzycie w swojej kuchni i zaskoczycie swoich bliskich pysznym i oryginalnym daniem.
Przepis znajduje się TUTAJ.
Przyprawy w młynku mogą kompletnie odmienić smak Twoich potraw – dowiedz się, jak i dlaczego!
czytaj więcejWiele razy wypowiadamy to znane przysłowie z pieprzem, ale czy kiedyś się nad nim zastanawialiście? Czas poznać odpowiedź na pytanie, gdzie pieprz rośnie!
czytaj więcejSprawdź, jakie przyprawy stosować do tradycyjnych, polskich zup i nie tylko!
czytaj więcej